Välkommen Love Marshall

I går kväll kom Albin och Carros lilla tjej Love till världen. Jag fick ett mms på sötnosen kl 23.45 igår och efter det så var min nattssömn förstörd. Både jag och G var uppe i varv och kunde som sagt inte sova vidare. Vi är så glada för deras skull. Igår vid den här tiden var de två och nu är de tre. Jag kan säga som så här; Nu längtar vi ännu, ännu mer till den 15:e mars. Kom bebis, kom!

Med detta vill jag ha sagt: Välkommen till världen lilla Love, vi längtar efter att få träffa dig! <3


Himlen är oskyldigt blå

Fy f*n vad handboll är spännande, sitter ju här och eftersvettas efter matchen mot Spanien. Skit att dem inte vann, så sjukt duktiga är de och de gav verkligen ALLT! Förstår att de är besvikna efter detta mästerskap, de borde fått/tatt en medalj. Jaja.

Helgen har som vanligt gått snabbt, igår var vi med mamma och pappa och tittade på deras kök som de köpt ifrån IKEA. Det kommer bli hur fint som helst. Jag och G köpte skötbord med tillbehör till bebis. Träffade även på Albin och Carro på IKEA. Carro var beräknad att föda igår, men inga känningar än så länge för henne. Hoppas den kommer snart så att väntan inte blir olidlig för er. Kul med en ännu en liten kompis till vår bebis!

Ikväll kommer Patricia och Christopher hit för att käka kladdis och kolla på solsidan. Har inte träffat Putte på en vecka då hon varit i Frankrike så det lär bli mycket tjejsnack, vilket inte alls är dumt på en tråkig söndag. Det är bra att solsidan ligger på söndagar för då längtar man för en gångs skull till söndagar, vilket man aldrig gör annars (inte jag iallafall).

Annars mår jag oförskämt bra, sammandragningarna kommer och går men det är inget jag har ont utav. Magen blir bara alldeles spänd och stenhård. Det lär väl bli värre med tiden, men än så länge klagar jag inte utan njuter bara av att vara gravid!


Nyfiken

Jag undrar vilka det är som läser min blogg egentligen? Jag vet att jag har lämnat ut min adress till cirka 25 stycken men häromdagen hade jag 50 unika läsare, det ni! :) Ni som vill och känner för det, lämna gärna ett spår av er i form av en kommentar, det hade varit kul och veta vilka ni är :)

Ha en mysig lördag! 

Kaffe är gott

Är nyss hemkommen ifrån barnmorskan och sitter nu här med en kopp kaffe. Jag älskar sådana här stunder på dagen då jag sitter och dricker kaffe, det är lyx. Ska snart bege mig ut i det kalla för att gå en promenad med Stina. 10 minusgrader idag, usch säger jag bara men tur att solen skiner det ger lite hopp om att våren snart är påväg. Jag hade gjort vad som helst för värme och sol just nu. Jag fick ett SMS av Patricia igår och hon befann sig på en strand nere vid franska reviäran och picknickade, det lät inte alls lockande. Jag vet inte om jag skrivit det innan men det är Patricia som ska bli gudmor till vårt barn, hon kommer verkligen gå in för det, det är jag övertygad om :) hon är så söt!

Var på besök hemma hos Jessica igår i hennes nya fina hus. Så fint det var och så STORT. Våran lilla etta kändes ännu mindre när jag kom hem. Tindra var självklart hemma också och hon har hunnit bli hela 9 månader. Jag möttes av världens leende och en vink med handen. Hon är så gullig och gladare bebis får man leta efter. Hon skrattade och log konstant och när man ser henne göra det så blir man så glad. Tänk vad mycket glädje och energi barn kan ge, det är helt galet.

Idag jobbar jag sent vilket innebär att jag börjar klockan två, när jag kommer hem ska jag laga köttbullar, potatismos och brunsås till min kära man, det ni! (Kanske middagstips för någon?!?)

Bye!


Long time, no seen.

Ursäkta mitt dåliga bloggande, jag har helt enkelt inte hunnit med. Jag har ett fullspäckat schema framöver och ännu värre kommer det väl bli när jag snart ska bli mamma. Fast då jobbar jag ju inte utan lägger all energi på bebisen vilket kommer bli betydligt roligare och mysigare.

Helgen har jag spenderat i Helsingborg hemma hos Dea. Vi var tre tjejer som åkte ner för att hälsa på henne och vi hade en supermysig helg. Jag och Linnea åkte tillbaka hemåt igen igår medans Dea och Jenny begav sig vidare till Bad gastein för att åka skidor. Jag fick även hänga lite med fina Erica och Lollo, de är verkligen saknade här hemma. Helgen gick väldigt fort och vi strosade mest runt på stan, åt god mat och bara umgicks. Jag köpte lite kläder till mig själv (första gången på sjukt länge) och en fin stickad kofta till Gustav. Han blev jätteglad.

Idag ska jag och G åka och skriva på faderskapspapper sen ska vi bara ta det lugnt och äta god mat. Köket är fortfarande kaos hemma men snart så kommer dem och fixar det. De har iallfall varit där och målat nu och bara det blev en stor skillnad kan jag säga. Längtar jätte mycket till det är klart, då ska ni få se före och efter bilder. Resten utav veckan ska spenderas åt jobb, föräldragrupp, barnmorskan, kalas, åka och hälsa på Jessica och kanske ett ullaredsbesök. Har en del grejer att köpa där till bebisen och så. Ha det så bra så länge!


Föräldragrupp

Sitter hemma med en kopp kaffe och förundras över att det redan är onsdag. Det är skönt att dagarna går fort nu när man har börjat jobba igen. Snart 1 vecka utav 6 avklarad. Det är verkligen underbart att bara jobba halvtid, med de tiderna jag har så ska jag inte klaga heller (7.30-12.00). Ibland får jag dock jobba över lite men det gör inget för man har hela dagen framför sig när man väl går hem ändå. Tänk om man kunde klara sig att jobba halvtid framöver, vilken lyx det hade varit.

Idag var första dagen på föräldragruppen. Vi var sex par där och jag var självklart yngst. Vi gick bland annat igenom vad som händer på förlossningen, efter förlossningen, när man kommer hem osv. Vi fick också se på en film om bland annat amning. När man såg det lilla knytet på filmen blev man alldeles varm inombords. Jag längtar så otroligt mycket tills vi får hålla vår skatt. Det blir så verkligt nu när man sitter och pratar med andra som sitter i samma sits som en själv. Ett utav paren skulle få tvillingar och det var dessutom deras första barn. Tänk om man skulle fått det, dubbelt utav allt hela tiden. Tack och lov att vi bara har en liten krabat i magen :) Ett utav paren känner jag sen tidigare i gruppen och det är skönt och roligt tycker jag. Ullis och Thomas (som de heter) är jobbarkompisar till mig på posten så vi kan hjälpa och prata med varandra där varje dag. De är dessutom beräknade 4 dagar efter oss bara så vem vet vi kanske hamnar i samma rum i Varberg, hihi.
Vår bebis fattade nog att det handlade om den när vi var där idag för den sparkade i princip oavbrutet, himla gulligt tycker jag. Fyra utav paren hade kollat upp vilket kön de skulle få och alla skulle få killar, detta gör det kanske ännu mer sannolikt att vi får en tjej. Det är iallafall vad jag har kännt på mig sen allra första stund. Snart får vi reda på det, 54 dagar kvar till BF.... 
Det sista vi fick göra var en anidningsövning. Alla som har sett på solsidan vet nog vad jag talar om. Gustav skulle ta ett rejält grepp på insidan av mitt lår och klämma åt allt vad han hade. Det var den så kallade värken och jag skulle då försöka andas mig igenom smärtan, det gick sådär (kommer ha blåmärken där i morgon). Gustav säger att vi ska öva på detta varje dag, så då får vi väl göra det då. Om jag får bestämma så ska jag få belöning efteråt i form utav massage, vi får se om han går med på det.

Semlor it is

Helgen har varit lugn och skön förutom tentan igår som till min förvåning var på engelska, detta var något jag tyckte lärarna kunde sagt till om innan men icke. Men den gick hyffsat ändå så nu är det bara att vänta på resultatet. Detta var för övrigt min sista tenta nu innan uppehållet. Igår på kvällen var jag på middag hemma hos familjen Hillhammar, det var precis som förr då jag var där och åt middag typ varje helg. Det bjöds på underbart god mat, en film och massvis med godis.  
Idag har lille Arvid hälsat på oss hemma hos min mamma och pappa. Han hade köpt med semlor till oss och det var väldigt mumsigt. Mamma Therese och farmor Lena var också med. Han är så himla go lille Arvid, man vill bara gosa med honom hela tiden. Gustav gick runt och "övade" med Arvid, det klär han att vara far! Ikväll är det solsidan som gäller och uppladdning inför jobb hela veckan på posten. So long!


Gustav + Anna = ????


Foglossning

Igår fick jag min första foglossning. Eller jag tror det iallfall för helt plötsligt kände jag en sådan otrolig smärta i ryggen. Den satt kvar under natten vilket resulterade i att jag hade svårt att sova och smärtan sittter även i idag. Usch säger jag bara! Gustav är så gullig och masserar mig precis när jag vill och så använder jag också ett gravidbälte som jag sätter på bäckenet. Det hjälper en del iallafall (TACK Christopher "Hjärt" Petersson, som förövrigt ska bli gudfar till vårt barn, tror han blir perfekt som det). Jag hoppas att det går över snart. Jag har suttit ner mycket denna veckan och pluggat så det kanske är att jag har suttit konstigt eller något. För övrigt så sparkar bebisen snart ihjäl mig, den är igång hela tiden och sparkar, boxas, vänder sig och gör volter. Den är överenergisk och det gör ont men jag får stå ut några veckor till. I morgon går jag in i v 32 och därmed 8 veckor kvar (Hallå!!! det är mindre en ett sommarlov kvar!?!) 

Var på kungsmässan med mamma idag som hade en ledig dag. Jag köpte järntabletter och en fin body med tillhörande byxor. Den var jätte töt. Var nära att köpa en kudde ifrån indiska också men denna gången hejdade mamma mig, haha! Jag är otrolig. Just det sen var Mikael här och fikade, har inte träffat han på jätte länge så vi hade mycket att prata om, kul kul. Annars har min dag bestått utav plugg. Snart sista tentan och den är det över! YES! Avslutar inlägget med en bild på min fina mamma.


Nya gardiner, barnmorskan och posten

Hej!

I dessa tider så har jag inget sug efter att köpa kläder, har knappt haft det under hela min graviditet. Anledningen är att jag ändå inte kommer kunna ha dessa kläder sen plus att de säkert inte är snygga när jag väl kan ha på mig "vanliga" kläder igen. Istället för kläder så satsar jag på att köpa grejer till lägenheten. Dagens inköp är nya gardiner ifrån Indiska. Det var 20 % på alla gardinlängder så ni som är sugna får passa på nu. Indiska har så mycket fina inredningsgrejer enligt mig och jag vill alltid gå därifrån med en ny kudde (Gustav hejdar mig varje gång och säger att vi redan har tusentals.) Alla dessa färger gör mig galen, så snyggt!




Idag var vi hos barnmorskan och allt var jättebra med bebisen och jag följde även min kurva perfekt. Alltid lika skönt att höra. Vi har nu köpt spjälsäng, bilbarnstol, badbalja, barnvagn, kläder och sen har vi även fått en del presenter av folk. Senaste presenten var två supergulliga snuttefiltar som vi fick av min fina vän Maria. Tack, vi blev så glada! <3 Nu längtar vi så otroligt mycket efter att få träffa vår lilla goding. Man tänker på det hela tiden och vi räknar verkligen ner dagarna. Idag är det 63 dagar kvar.....

Försäkringskassan ringde mig idag och nu är det bestämt att jag från och med måndag ska jobba halvtid på posten (fram till förlossningen) och få halv ersättning i form av havandeskapspenning. Jag blev väldigt glad att de kunde omplacera mig eftersom jag vet att jag annars hade blívit så rastlös av att gå hemma i två månader. Jag mår bra när jag känner att jag gör någon nytta och när jag känner mig behövd.

Så i det stora hela så har det varit en väldigt bra måndag. Nu ska jag fortsätta med plugget.

Ny vecka

Söndagar är bara för tråkiga. Denna söndag har varit extra tråkig för tentaplugget har kört igång plus att Gustav har jobbat hela dagen. Just nu läser jag en kurs som heter träninglära och det har med idrottsfysiologi att göra. Det är ganska kul när man väl sätter sig in i det men just nu har jag noll motivation och det är väl för att detta är sista kursen innan jag går på mammaledighet. Så efter lördag så är jag ledig ifrån skolan i ett helt år och då ska jag antingen jobba på posten (i ca 2 månader) eller så får jag havandeskapspenning och är isåfall ledig. Försäkringskassan är dock måttligt sega med att ge mig svar.

Min vecka kommer se ut på följande vis:

Mån: Barnmorskan och sen tentaplugg
Tis: Skola på förmiddagen och sen strosa runt i Halmstad
Ons: Tentaplugg
Tors: Skola på förmiddagen och på kvällen möte med försäkringskassan
Fre: Tentaplugg
Lör: Tenta!
Sön: Vara domare på en pingistävling och njuta av ledigheten.

Nu ska jag spela bingolotto med mamma! <3

v 31


Ännu en dag

När ska det sluta snöa? Det är ju helt sjukt, i natt har det snöat ca 10 cm och det lär ju inte sluta heller. Jag är glad att jag inte jobbar idag kan jag säga. Denna veckan skulle egentligen ägnats åt plugg men än så länge har det inte blivit mycket utav det. Jag har istället flängt runt och träffat massa kompisar vilket är betydligt roligare. I söndags var vi hemma hos Wetterling/Rosander. De har fått det riktigt mysigt i lägenheten nu och man ser verkligen att turturduvorna trivs så bra ihop <3 Vi åt thai och hade det allmänt mysigt. På måndagen så kom Malin på besök och drack kaffe och snackade skit, alltid lika trevligt att träffa Malin, gladare tjej får man leta efter. Synd bara att hon bor så långt bort. På kvällen åkte jag hem till Putte, hon kom hem ifrån Chamonix natten innan så självklart hade hon mycket att berätta, kul kul. Igår alltså tisdag åkte jag ner till Varberg för att hälsa på min fina Carro. Hon hade en jättefin liten lägenhet och hon bjöd mig på god mat och trevligt sällskap. Carro är min gamla pingisvän som jag fortfarande har kontakt med, en av få tjejer spm jag har det med faktiskt. Så det är alltd roligt att träffa henne. Ikväll ska jag och Gustav ut och äta med hans föräldrar i Göteborg, vi ska äta på en indisk restaurang som tydligen fått bra betyg. Detta ser vi fram emot. Imorgon kommer tjejerna hem till mig och vi ska äta thai (igen) och bara ha det allmänt mysigt ihop. Till helgen åker vi ner till Rickard och Sofie för att fira Rickard som fyllt 25 år. Nä nu ska jag försöka plugga lite!


Jaaadå




Jag säger bara en sak: Otroligt gott kaffe! mmmmmmmmmmmm...


Svinalängorna

Igår hade jag en mysig kväll med min fantastiskt underbara vän Andrea. Jag blir alltid så glad av henne och hon får mig att må så bra. Hon åker hemåt igen idag vilket är jätte tråkigt, men jag ska åka ner till henne nu i jan/feb. Hur som helst var vi först och åt på tio pepe och sen var vi eftteråt och såg på svinalängorna. Jag måste verkligen slå ett slag för den filmen; SÅ SJUKT SEVÄRD! Ena stunden höll jag handen för ögonen och andra stunden rös jag för att det var så otroligt hjärtskärnade. Dea satt och snörvlade bredvid mig men jag fick inte fram en enda tår. Jag brukar ändå vara den som grinar till film men idag gick det verkligen inte. Under filmen tänkte jag: "finns det verkligen människor som har det såhär?", svaret är JA och det finns folk som har det ÄNNU värre också. Man ska verkligen vara glad och tacksam för det man har, tänk vad vissa får utstå. Från och med nu är mitt nyårslöfte att jag ska vara tacksam för livet och de runt omkring mig som får mig att må så bra!



Om ni inte har något bättre för er nu när folk är lite lediga så: GÅ OCH SE DEN! Jag måste också säga att alla som medverkade i filmen var fantastiskt bra skådespelare.

RSS 2.0