Nu går det mindre bra

Jag har blivit sjuk. Nästan hela denna vecka har jag varit matt och kännt mig låg vilket har gjort att jag inte gått på mina gympass som jag lovade. FAN. Jag har däremot gått ut och sprungit två gånger och det är ju alltid bättre än ingenting. Det är Wilma som har smittat mig, hon har verkligen varit vrålförkyld. Jag visste inte att bebisar blev så griniga när dem blir förkylda men det har jag verkligen fått bevisat nu. Det var en mindre rolig dag/natt kan jag säga. Ibland är det tufft att vara småbarnsförälder och speciellt när man känner sig hängig själv och bara vill gå och sova. Så är det. Men; NYA TAG NÄSTA VECKA! Och denna veckan är ju inte ens slut än.

Kram.



Än så länge går det bra

Måndagen startades med frukost och sen lite senare en långpromenad. Det är otroligt varmt för att snart vara oktober. Men man får väl njuta så länge det varar för snart kommer säkert höstrusket tillbaka. Läste i dagens GP att spinning ska vara bra för migrän så nu ska jag testa det idag på sportlife. Det som är så bra med spinning är ju att man inte behöver cykla på det jobbigaste hela tiden utan man kan ta det i den takt man vill(vilket jag VERKLIGEN kommer göra idag). Ska förska få med min mamma dit också som väldigt ofta har migrän och se om det kan hjälpa.



Dagens lunch bestod idag av fläskfilé med champinjoner, lök, parika och lite sallad bredvid. Jag är sämst på att komma på mat att laga så har ni något gott recept att dela med er av så gör det. Helst så ska det vara enkelt.

Ha en härlig måndag!

Förändring

Idag vaknade jag upp och bestämde mig för att ta tag i mitt liv litegrann. Eftersom jag har lagt all träning åt sidan nu väldigt länge (förutom promenader och en löptur då och då) så kände jag att det nu var dags. Dessutom så blir det mycket kakor, bullar, godis och glass för mig då jag är hemma hela dagarna. Har sån sjukt dålig karakätär också, finns det kakor hemma så äter jag det, så är det bara. Det hela handlar inte om att jag vill gå ner i vikt utan jag mår så himla mycket bättre då jag rör på mig och äter bättre. Därför började jag dagen med en tallrik havregrynsgröt och därefter så gick jag och Gustav ut och sprang. Jag kan säga att jag redan nu mår bättre och känner mig taggad inför morgondagen då jag ska köpa gymkort. Putte får bli min personliga tränare och jag vet att hon kommer köra gärnet med mig (hon är för övrigt inne i ett stim och tränar som en tok just nu) så hon blir en bra inspirationskälla för mig. Vi får se hur detta går och hur långt det kommer att hålla men jag ska ge det ett försök iallfall. Jag som mamma hinner ju inte vara iväg flera timmar och träna varje dag men mitt mål är att gymma/spinna 3 ggr i veckan och det tycker jag är ett bra och rymligt mål. Önska mig lycka till kära vänner för det kan jag behöva! :)

Jag och min PT (long time ago)



<3

Hej.

Har inte mycket att göra denna dag så då passar jag på att uppdatera här.

Igår startades veckan med att jag åt spik-musli. Alltså musli med en spik i. Det hade kunnat gå väldigt illa om jag hade börjat tugga eller svalt den. Hade det hänt då hade jag stämt AXA (!) men nu ringde jag bara och "sa till" med vänlig röst. Jag ska självklart få kompensation för det. Det blir väl en årsförbrukning av AXA musli nu eller något. Jag som inte är så speciellt sugen på den muslin längre. Jaja vi får se.



Håller på att kolla runt på ny bostad till oss. Det är allt ifrån hyresrätter till radhus som gäller nu. Eller flytta hem till mamma och pappa ett tag för att spara pengar (dock inget jag är så hemskt sugen på). Om någon vill byta bort sin lite större hyresrätt (2:a eller 3:a) mot våran lilla etta så får ni gärna höra av er. Vi känner att vi vuxit ur den nu.

I veckan ska jag och Gustav gå och se Jägarna 2. Har hört lite olika åsikter om den filmen men jag hoppas att den är bra. Annars har vi inte så mycket planerat och det är jättetråkigt. Vill ha något att se fram emot och längta till. Just nu är det bara grått, trist och inte ens roligt att äta godis längre. NÅT MÅSTE HÄNDA! Vad?

Hej på er.


6 månader

Sex månader har gått sen lilla W kom till världen. Ett halvår. Ska det gå lika fort tills hon blir ett helt år? Man hinner knappt med att reflektera över allt som händer. Hon utvecklas för varje dag som går och det är så roligt att se. Idag var vi på 6 månaders kontroll hos farbror doktorn och allt var bara fint. När hon föddes vägde hon 3490 g och var 49 cm lång, nu vägde hon 7345 g och var 67 cm lång.

Idag var jag hemma hos en kompis som väntar barn och hon är nu i v 32. Hon hade en go, stor mage och det är så roligt att det numera är ganska många runtomkring mig som faktiskt ska få eller redan har barn. Men härnäst är det min kusin som ska få och det är bara tre veckor kvar tills beräknat datum. Nu hoppas jag på lite killar eftersom det nästan bara föds en massa tjejer nu för tiden :) 

Nu ska jag göra mig något att äta!



Wilma borstar tänderna!

9 september 2011

Varför tycker alla att det är så tråkigt med höst? Jag tycker det är en härlig årstid. Jag är trött på sommaren och vill ha lite kallare så att man kan shoppa snygga höstkläder, tända ljus på kvällen, dricka te och bara mysa. Sen hade det ju inte varit fel och åka på en utlandssemester lite senare (till vintern) när det verkligen är som kallast här. Men alla årstider har sin charm tycker jag.

Fick lite tips från andra mammor ifrån förra inlägget vilket jag tyckte var väldigt roligt. Jag trodde bara att det var "de gamla vanliga" som läste min blogg, men tydligen inte. Ibland kan det vara bra att utbyta tips och råd med andra.
Idag var Wilma på öppna förskolan för första gången tillsammans med hennes vän Julia. Det var jätte mysigt med sång, dans och fika. Wilma hoppade dock över fikan och tog en powernap. Detta kommer göras på fredagar framöver vilket blir en bra tradition som start på helgen. Det är bra för de små att få träffa andra bebisar, sjunga och leka. Det var barn ifrån 2 månader och upp till 1 år så det var full fart hela tiden.

Denna veckan har jag försökt att trappa ner på amningen och än så länge har det gått bra. Detta är tredje dagen som jag bara har ammat två gånger (per dag) vilket är betydligt mindre än vad jag har gjort innan. Det är väldigt skönt när hon har börjat med välling och äter lite vanlig mat. Hon är dock en bortskämd liten dam eftersom jag alltid måste sätta henne framför tv:n när hon ska dricka sin välling.





Ha en skön helg!

Ny vecka

Hej på er!

Idag finns det inte så mycket att göra då det regnar som bara den ute. Jag tycker i ju för sig att det är rätt mysigt när det regnar och man kan sätta sig med en kopp kaffe och mysa i soffan. Jag ska ta vara mer på dessa mammadagar som jag har nu för sen kommer det bli fullt upp med plugg eller jobb eller vad det nu än blir. Tiden går sjukt fort så snart e det dags att ta tag i detta igen.

Wilma har varit sjuk tills idag, eller det känns iallfall som att hon är frisk nu. Hon hade "tredagarsfeber" vilket innebär att man har feber i 3 dagar och sen när febern har lagt sig så får man prickar över hela kroppen. Wilma har sovit fruktansvärt dåligt dessa dagar så nu har vi verkligen fått känna på det tuffa livet som småbarnsföräldrar. Hon har vaknat vid 02.00 och velat vara vaken till 05.00 osv. Men nu är hon ungefär som vanligt igen vilket innebär att hon vaknar ca 3 ggr per natt och vill ha mat. Är det någon rutinerad där ute som kan ge tips på hur vi ska få henne att sova en hel natt utan att äta?

Denna veckar så har vi inte så mycket inplanerat vilket är skönt. På lördag ska jag dock träffa Linda och Emelie i Gbg och gå på stan och på kvällen är det Puttes inflyttningsfest. Det blir kul. Får se om vi hittar en barnvakt åt Wilma så att Gustav kan hänga med på kvällen eller om han får stanna hemma med trollet.
Annars så har ju idol börjat igen så jag sitter i vanlig ordning bänkad framför tv:n kl 20, haha. Fy faaaaaaaaaaan rent ut sagt va bra Moa Lignell var i måndags. Det blir mycket idolkvällar i höst och jag älskar´t!

Ha det så bra!

Kram.

Friday i´m in love!

Det var längesedan jag längtat så mycket till en helg som denna. Wilma har varit sjuk i två dagar, detta är tredje dagen för henne med feber. Hon är alldeles blank i ögonen och är allmänt trött hela tiden. Hon vill leka men orkar bara i några minuter sen vill hon bra mysa och ligga i mammas famn. När hon är sjuk så blir det inte så mycket sömn för mig på natten så därav min trötthet. Jag och Gustav har också kännt oss halvkassa hela veckan så det blir väldigt lugnt för oss i helgen i form utav köpemat och film. Det behöver man ibland.



Förra helgen var vi på den omtalade highschool festen som mina fina vänner hade anordnat. Den blev riktigt lyckad och vi dansade som aldrg förr. Tack för det tjejer! Ni borde bli festfixare :) Längtar redan tills nästa temafest.



Förra veckan var jag och mamma inne vid södra vägen i Göteborg och shoppade. Jag hittade så mycket fint till Wilma, bland annat dessa små replay-jeansen. Sen köpte jag två andra replaytröjor också. Hon kommer bli sjukt fräck i dessa.



Vi har nu satt upp de fina väggbokstäverna som Wilma fick i doppresent av Love o co. Det blev hur fint som helst!



Som vanligt ett väldigt osammanhängande inlägg ifrån mig. PUSS!


RSS 2.0